Rinoplasti (Burun Estetiği)



Burun estetiği son yıllarda en sık yapılan estetik işlemler arasındadır. Aynaya baktığımızda bizi mutsuz eden bir burun, psikolojik açıdan “sağlıksız” sayılmamıza neden olduğundan ameliyat endikasyonudur. Bunun yanı sıra doğuştan olan veya darbe sonucu ortaya çıkmış eğrilik, kemer, burun ucunun düşüklüğü, burunda çökme durumları da bu ameliyat ile düzeltilebilmektedir.

Burunla ilgili estetik sorunların yanında burnun iç yapısından kaynaklanan septum deviasyonu (iç çeper kıkırdak/kemik eğrilikleri), konka hipertrofisi (burun eti şişlikleri) ya da kronik sinüzit gibi rahatsızlıklar da estetik ameliyat sırasında tedavi edilmektedir. Çünkü Kulak Burun Boğaz Cerrahisi Uzmanı olarak öncelikli hedefimiz her zaman rahat nefes alabilen burunlar ortaya çıkarmaktır. Ameliyat öncesinde hasta fotoğrafları çekilip, nasıl bir burun istendiği konusunda talepler değerlendirilir, photoshop programı ile yüze uygunluğu test edilir.

Yüz şeklinin, kişiliğin ve yaşam tarzının burun seçimindeki önemi dolayısı ile hasta ile ayrıntılı şekilde konuşulur. Ameliyat sonrasında silikon tamponlar kullanılır, bu da tampon varken de nefes alıp verebilmeyi sağlar. Morluk ve ödem, kişinin cilt tipine ve yapılan işleme göre değişmekle birlikte 1.haftanın sonunda genellikle kaybolmaktadır. Kliniğimizde rinoplasti ameliyatlarında son teknoloji ve tekniklerle hizmet verilmekte ve daha konforlu bir ameliyat süreci geçirmeniz amaçlanmaktadır.